В Україні можна буде зареєструвати ФОП і заплатити податки онлайн

З квітня українці зможуть автоматично зареєструвати ФОП на сайті Дія і оплачувати податки в однойменному додатку.

Про це під час всеукраїнського форуму Україна 30 заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Михайло Федоров анонсував нові послуги на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава», які стартують вже цієї весни.

Так, запускається автоматична реєстрація ФОП.

«Ми хочемо в принципі прибрати людський фактор і домовилися з Міністерством юстиції разом запустити автоматичну реєстрацію ФОП. Уже в квітні на Diia Summit ми це представимо», – зазначив Федоров.

Крім того, Мінцифра запускає послугу сплати податків у застосунку Дія.

«Процес буде займати декілька кліків. Жодних черг, стресу та контактів з держустановою. У застосунку можна буде задекларувати власні доходи та сплатити податки і збори для ФОП», – повідомив Федорів.

Крім того, міністр розповів про інші проєкти, які також створюються відомством:

Проєкт Дія.Бізнес — онлайн-портал з безкоштовними консультаціями та офлайн центри підтримки у 4 містах України. Плануємо відкрити в кожному місті України з населенням 50 000+.

Дія Сity — створюємо віртуальну бізнес-країну для ІТ та креативної індустрії. Проєкт створить одні з найкращих у світі умови для ведення IT-бізнесу та дозволить Україні стати одним з найбільших світових IT-хабів.

«Послуги без чиновника» у сфері будівництва. Це одна з найбільш корумпованих сфер в Україні, а цифрові сервіси допомагають з цим боротися. Разом з Мінрегіоном створюємо Єдину електронну систему у сфері будівництва. А на порталі Дія вже доступні 12 будівельних послуг. Потенційна економія завдяки цифровізації сфери дорівнює 734 млн грн на рік.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.