Бойовики скинули міни з написами українською та знаком СС

Російсько-окупаційні формування, вбиваючи мирне населення російською зброєю, маскуються під українців і, можливо, готують привід для повномасштабного російського вторгнення.

Про це написав журналіст Андрій Цаплієнко у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Журналіст показав фотографію міни, яку бойовики скинули в  одному з прифронтових будинків у селищі Зайцеве.

«Міна ПОМ-2 відноситься до тих, які неможливо розмінувати. Тільки підривати. І це не тільки летальна зброя, а й інформаційна. Оця деталь, схожа на банку пива або мінералки, називається «носій міни». Була вона частиною вибухового пристрою, який скинули з повітря. Міна пробила дах в одному з прифронтових будинків у селищі Зайцеве. Носій міни відкидає вбік, коли міна стає в бойове положення. Тобто, за будь-яких обставин ця деталь залишається цілою», – написав він.

Крім того, він зазначив, що це не тільки бойова, а й інформаційна зброя. На цій «залізячці» міститься надпис: «Наша земля Україна, слава нації, смерть ворогам». Ще й знак СС». Ще й знак СС».

«І от уявіть собі, що хтось із місцевих після вибуху знаходить цю залізяку, і читає на ній: «Наша земля Україна, слава нації, смерть ворогам». Ще й знак СС. Тобто, бойовики, вбиваючи мирне населення російською зброєю, маскуються під українців, налаштовують місцевих проти України. І шукають спосіб створити міф про ще одного «розіп’ятого хлопчика». Чи не для того, щоб він став приводом для повномасштабного російського вторгнення?», – резюмував Цаплієнко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.