Експрезидент Естонії пропонує заборонити всім росіянам в’їзд до ЄС

Колишній президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес заявив, що може виникнути необхідність заборонити всім громадянам Росії в’їзд до Євросоюзу. Це потрібно для безпеки Європи.

Свою думку він висловив у своєму Твіттері, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Четвертий президент Естонії вважає, що потрібно вчасно робити кроки для безпеки Європи. І пропонує заморозити візи всім громадянам Росії.

«Можливо, необхідний тайм-аут для будь-яких, я маю на увазі будь-яких візитів із Росії. До вторгнення у Крим ці люди зарозуміло вимагали безвізового режиму з ЄС. Треба просто заморозити всі візи, крім надзвичайних сімейних обставин», – написав він, зазначивши, що «на карту поставлена ​​безпека Європи», – сказав він.

Крім того, відповів на один з коментарів до свого посту щодо того, що такі заходи можуть вплинути на простих російських громадян, «які не можуть нічого змінити». І не змінив своєї думки.

«Вибачте, але настає час, коли необхідно захищатися. Це не ваша вина, але якщо на Європу продовжуватимуть нападати, щось має статися», – наголосив він.

Довідка. Тоомас Хендрік Ільвес був президентом Естонії з 2006 по 2016 рік. Зараз є професором Тартуського університету в галузі демократії цифрового століття.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.