Винні американці: МЗС РФ «рішуче протестує» у зв’язку з висланням дипломатів з Чехії

Міністерство закордонних справ РФ знову побачило американський слід, але тепер вже у Празі. І традиційно пригрозило «заходами у відповідь».

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, опублікованій 18 квітня, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Міністерство закордонних справ РФ висловило «рішучий протест» Чехії у зв’язку з висланням 18 співробітників російського посольства.

Там зазначили, що влада Чехії ухвалила «безпрецедентне рішення» під «голослівними і надуманими приводами» про причетність російських спецслужб до вибуху у 2014 році на військових складах у Врбетіце.

Крім того, у МЗС РФ додали, що в цьому «ворожому кроці» не можна «не помітити також американський слід».

«У прагненні догодити США на тлі нещодавніх американських санкцій стосовно Росії чеська влада в цій частині навіть перевершила своїх заокеанських господарів», – підкреслили в зовнішньополітичному відомстві РФ.

Окрім того, пригрозили, пообіцявши вжити «заходів у відповідь, які змусять авторів цієї провокації усвідомити всю повноту відповідальності за руйнування основ нормального розвитку відносин між нашими країнами».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.