Відтепер всі субсидії в Україні надаються готівкою

З 1 травня 2021 року всі субсидії надаються виключно у готівковій формі безпосередньо споживачам. При цьому субсидіант має відкрити рахунок в Ощадбанку.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час пресконференції в Укрінформі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Музиченко, перехідний період, коли субсидія надавалася у грошовій формі, але за 2 різними механізмами, вже закінчився. Тоді готівкові виплати отримували майже 95% одержувачів субсидії. Близько 5% отримували її у грошовій безготівковій формі за рахунок зарахування цих коштів на рахунок в Ощадбанку, який проводив розрахунки з підприємствами.

«З 1 травня поточного року цей перехідний процес завершується і всі субсидії з травня будуть виплачуватися громадянам виключно у готівковій формі», – сказав Музиченко.

Він зазначив, що отримувачі субсидії зможуть розпоряджатися залишками коштів уже в той місяць, за який отримали допомогу, а не чекати завершення опалювального сезону.

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, як переоформити субсидії та назвали терміни

Українці, які в минулий опалювальний період отримували субсидію у безготівковій формі, зможуть отримати залишок коштів до грудня. При цьому якщо субсидіант має рахунок в Ощадбанку, то він може розраховувати на ці кошти уже зараз.

«Тим, хто не має рахунків в Ощадбанку, потрібно їх відкрити», – додав Музиченко.

Нагадаємо. 14 квітня уряд ухвалив рішення, яким переглянуто окремі критерії надання житлових субсидій. Зокрема, уточнено вимоги матеріального та майнового характеру під час призначення житлових субсидій у частині: здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів тощо.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.