ДБР перевіряє заступника гендиректора ЧАЕС на предмет роботи з окупантами

Державне бюро розслідувань (ДБР) перевіряє на предмет колабораційної діяльності заступника генерального директора Чорнобильської атомної електростанції, який в умовах воєнного стану дезертував та переховувався у Закарпатській області, повідомляє ДБР.

“ДБР перевіряє підозрюваного у дезертирстві посадовця ЧАЕС на предмет допомоги росіянам у захопленні атомної електростанції”, – йдеться у повідомленні ДБР у середу в телеграм-каналі.

За інформацією Бюро, у березні 2022 року співробітники ДБР спільно із СБУ затримали заступника гендиректора ЧАЕС, який самовільно залишив місце служби в умовах воєнного стану та переховувався на території Закарпатської області.

“Йому вже повідомлено про підозру в дезертирстві (ч. 5 ст. 407 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Військовослужбовець втік зі станції і не забезпечив фізичний захист об’єкту, що прямо входило в його функціональні обов’язки. На додаток, у ході слідства працівники ДБР перевіряють можливу причетність посадовця до проведення підривної діяльності проти України. Зокрема вони мають встановити, чи сприяв він військовим Росії у захопленні ЧАЕС наприкінці лютого”, – йдеться у повідомленні.

У Бюро повідомляють, що здійснено обшуки в адміністративних приміщеннях ЧАЕС та за місцем проживання фігуранта.

“Під час слідчих дій вилучено документи та цифрові носії інформації. Також слідчі провели допити свідків, заплановано проведення судової психологічної експертизи та допити посадових осіб ЧАЕС”, – ідеться у повідомленні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.