ВООЗ готується до поширення холери та інших інфекційних захворювань на окупованих територіях

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) готується до поширення холери та інших інфекційних захворювань на окупованих територіях, повідомила менеджерка ВООЗ з питань інцидентів в Україні Доріт Ніцан на пресконференції у вівторок.

“Від неурядових організацій ми отримали інформацію, що там (у Маріуполі) на вулицях болото, й каналізаційна вода змішується з питною. Це загрожує збільшенням можливості поширення різних захворювань, зокрема холери. Ми готуємо протихолерні комплекти, вакцини та тісно співпрацюємо з неурядовими організаціями, щоби підтримувати людей на окупованих територіях”, – повідомила Ніцан.

Водночас вона зазначила, що під час перебування у Запоріжжі та Дніпрі ВООЗ забезпечила лікарні наборами первинної медичної допомоги. За словами представника ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта, один такий набір дає змогу лікувати 1000 людей протягом трьох місяців.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.