ВООЗ знову критикує методи Китаю з боротьби із COVID-19

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) продовжують критикувати методи Китаю боротьби з коронавірусом COVID-19, але визнають, що всі країни мають право самостійно вирішувати, як правильніше боротися із захворюванням, повідомляє у вівторок агентство Associated Press.

“Зараз ми краще знаємо вірус і у нас є більш дієві інструменти, зокрема вакцини, і тому боротьба з вірусом має відрізнятися від того, що ми робили на початку пандемії”, – заявив Гебреєсус. Він повторив, що політика “нульового COVID”, що передбачає жорсткі заходи для повного викорінення COVID-19, нині не є такою ефективною, оскільки з 2019 року вірус сильно змінився.

Глава ВООЗ зазначив, що організація неодноразово радила Китаю переглянути стратегію боротьби з коронавірусом, проте “вибір методів боротьби залишається за кожною країною”.

Минулого тижня Гебреєсус також розкритикував політику “нульового COVID” і заявив, що обговорив із китайськими експертами необхідність “іншого підходу у світлі нової інформації про вірус”. У країні вважали безвідповідальними заяви голови ВООЗ, запевнивши, що “заходи Китаю щодо профілактики та боротьби є науковими та ефективними”.

Китай залишається однією з небагатьох країн, яка дотримується політики “нульової толерантності” до COVID-19. Це означає обмеження поширення вірусу через локдауни та обов’язковий карантин для тих, хто контактував із інфікованими.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.