У Київраді зареєстровано проєкт рішення щодо перейменування п’яти станцій київського метро

У Київській міській раді зареєстровано проєкт рішення про перейменування 5 станцій столичного метрополітену, назви яких так чи інакше пов’язані з РФ або її державами-сателітами.

Відповідний документ оприлюднено на сайті Київради у п’ятницю, наразі він перебуває на розгляді профільної комісії.

“Перейменувати станції Київського метрополітену: станцію “Берестейська” на станцію “Бучанська”, станцію “Площа Льва Толстого” на станцію “Василя Стуса”, станцію “Героїв Дніпра” на станцію “Героїв України”, станцію “Мінська” на станцію “Варшавська”, станцію “Дружби народів” на станцію “Ботанічна”, – йдеться у проєкті рішення.

У записці пояснення до нього уточнюється, що нові назви для станцій були обрані за підсумками електронного голосування, в якому взяли участь 170 646 користувачів.

Орієнтовна вартість перейменування станцій та ліній метрополітену становить 2 302 тис. грн. (що будуть направлені зокрема на заміну текстового наповнення, назв станції, інформація буде розташована на колійних стінах та входах/виходах, загальні схеми, лінійні схеми), які будуть виділені із коштів бюджету міста Києва.

“Ухвалення рішення сприятиме демократизації українського суспільства. Дасть можливість перейменувати станції Київського метрополітену з метою популяризації визначних фактів історії України, формування історичної свідомості Українського народу”, – наголошується в пояснювальній записці.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.