Парламент Естонії оголосив Росію терористичним режимом

Сьогодні, 18 жовтня, 88 голосами «за» Рійгікогу прийняв заяву, в якій засуджує анексію території України та оголошує російський режим терористичним.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті парламенту країни.

Парламент країни запевнив, що Естонія ніколи не визнає порушення територіальної цілісності України внаслідок агресії та проведення фальшивих референдумів.

«Шляхом порушення ніколи неможливо досягти правди. Путінський режим, що загрожує ядерною зброєю, зробив Росію найбільшою загрозою миру як у Європі, так і в усьому світі», – наголошується у поданій депутатами заяві.

Повідомляється, що Рійгікогу підтримує розслідування, розпочаті Міжнародним судом та Міжнародним кримінальним судом для з’ясування обставин злочинів, скоєних на території України, а також вважає за необхідне проведення щодо винних у злочині агресії судового процесу в рамках спеціального міжнародного трибуналу.

«Підтримуючи заклик парламенту України до держав та міжнародних організацій, Рійгікогу оголошує російський режим терористичним, а Російську Федерацію – державою-спонсором тероризму, діям якого потрібно дати відсіч. Рійгікогу закликає міжнародну спільноту ухвалити аналогічні декларації», – наголошується у заяві.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.