18 листопада: яке свято сьогодні відзначають, прикмети та іменинники

18 листопада – 322-й день року. До кінця року залишається 43 днів. Про те, яке свято сьогодні, які існують заборони у цей день, про народні прикмети та іменинників розкажуть Вчасні Новини.

18 листопада іменини святкують: Григорій, Тимофій, Тихон. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

Яке церковне свято сьогодні

Православна церква 18 листопада вшановує пам’ять архієпископа Іони. У народі це свято прозвали “День іони”. За повір’ям, саме 18 листопада можна приманити щастя, розкидаючи рано вранці біля будинку дрібні монетки та вироби, зроблені своїми руками. Згідно зі ще одним звичаєм, молодим дівчатам уранці треба було випити склянку теплого молока з медом на щасливе кохання і вдале заміжжя.

Свята 18 листопада в Україні та світі

Цього дня світ відзначає День кнопкового телефону, День Міккі Мауса, Всесвітній день боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легень, Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків, Всесвітній день географічних інформаційних систем, Міжнародний день вина «Зінфандель».

В Україні – День сержанта ЗСУ, в Узбекистані – День прапора, у США – День окультизму, День принцес, День цибулевого супу-пюре, в Латвії – День Незалежності, в Марокко – День Незалежності, у Німеччині – День покаяння і молитви, в Омані – національне свято, на Гаїті – День битви при Вертрієрі.

Прикмети 18 листопада

  • Якщо на гілках верби з’явився іній, то зима буде холодною і затяжною.
  • Якщо небо ясне, а вітер північний, скоро похолодає.
  • Якщо зробили велику покупку в цей день, то вона не прослужить довго.

Що не можна робити сьогодні 

18 листопада господині намагалися захистити свій будинок від нещастя та негараздів. Для цього обходили всі кімнати, розмахували віником та читали молитву. Також в цей день намагалися не приймати важливі рішення, укладати угоди чи братися за серйозні справи. 18 листопада не варто робити великих покупок, бо річ довго не прослужить.

Якщо біля дому знайти в цей день чужий віник, значить, хтось намагається навести причину (магію) на господарів. Його не можна піднімати з землі чи взагалі торкатися. А щоб прибрати, потрібно взяти лопату і винести на перехрестя доріг. 18 листопада не відчиняли двері до будинку, щоб не накликати нечисту силу.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.