Деталі замаху на міністра: 20 000 доларів завдатку від замовника зі США

Глава МВС України Денис Монастирський провів терміновий брифінг через спробу вбивства одного з українських міністрів. За його словами, це був міністр аграрної політики Роман Лещенко, замах на якого готувався ще 2018 року.

Замах на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка замовив громадянин США. Напередодні він зустрічався з кілером і дав 20 000 доларів завдатку.

Онлайн-трансляцію брифінгу вів YouTube-канал “Апостроф TV”.

Як вийшли на замовників

За його словами, у серпні до Департаменту стратегічних розслідувань надійшла інформація про те, що українка шукає кілера для вбивства на замовлення. Але під час оперативної комбінації поліції вдалося ввести підставного кілера.

Монастирський зазначив, що пізніше з’ясувалося, що основним замовником цього вбивства був громадянин США. Об’єкт замаху – колишній колектор, який вибивав борги його бізнес-партнера, з яким американець працював у 2018 році.

“За вибивання боргів було взято 150 000 доларів, які він не повернув цьому громадянину США, внаслідок чого той замовив його вбивство. Відносно нього було імітовано викрадення, після чого його помістили до одного з будинків під Києвом”, – зазначив Монастирський.

Він уточнив, що замовники туди приїхали, щоби переконатися, що замовлення виконане. А після того, як “було висловлено побажання” вбити жертву, поліція зімітувала його вбивство та надіслала замовникам фото “трупа”, а також відео нібито похорону.

За словами Монастирсткого, Лещенко дізнався про підготовку замаху на нього за півгодини до брифінгу.

“Хочу сказати, що з 2020 року, з моменту, як я приступив до виконання обов’язків держчиновника, я перебуваю, згодна наказу президента, під охороною, і щодо мене було багато різних загроз. І щодо човнів моєї родини, моїх дітей. Виходячи з того, що багато фактів приватизації та “схематозів”, продажу земель Міноборони… Для мене є шоком, що у 2017 році ситуація, яка має цивільно-правовий характер, мала вирішитися таким чином. Така ситуація для мене шокуюча. Якщо хтось вважає, що будь-які загрози, шантаж та фізичне усунення дозволить уникнути юридичної відповідальності – вони помиляються. Усуваючи та залякуючи – ви нічого не досягнете”, – сказав міністр Лещенко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.