МОЗ змінив стандарт госпіталізації пацієнтів з коронавірусом

Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни в стандартні вимоги до лікування коронавірусу. Зокрема, внесено доповнення про те, що право на лікування в умовах стаціонару мають українці від 60 років і старші, які мають середню тяжкість протікання захворювання.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на наказ Міністерства охорони здоров’я.

До цього в стандарті не було умов щодо віку пацієнта. У стандарті по лікуванню коронавірусу право на госпіталізацію та лікування в умовах стаціонару мали пацієнти з середньою тяжкістю протікання хвороби, вік яких не уточнювався. Проте це стосувалось тільки тих хворих, які мали ознаки пневмонії та/або дихальної недостатності, тобто збільшення частоти дихальних рухів вище від норми, кровохаркання та рівень сатурації менш ніж 93%.

Експерти вже наголошують на тому, що дана зміна дуже важлива, адже дозволить отримати допомогу в умовах стаціонару більшій кількості людей від 60 років і старше. Ці пацієнти, як правило, мають ряд супутніх захворювань та більш тяжке протікання хвороби, яке продуктівніше і безпечніше лікувати в умовах стаціонару.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.