Армія в «броні»: Міноборони заявляє про великий резерв бронежилетів і шоломів

Українські виробники бронезахисту змогли наростити потужності, тож наступного року військові будуть забезпечені бронежилетами та шоломами вітчизняного виробництва.

Міноборони сформувало і вже пару місяців підтримує для армії резерв у вигляді понад 200 тис. бронежилетів і понад 100 тис. шоломів.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Фейсбуці.

«Станом на 17 листопада 2022 року Міністерство оборони не тільки забезпечило поточні потреби Збройних Сил України, але й сформувало і вже пару місяців підтримує для армії резерв у вигляді понад 200 тис. бронежилетів і понад 100 тис. шоломів. Це при тому, що відбувається постійний рух – забезпечуються нові підрозділи, здійснюється заміна тощо. Резерв буде поступово зростати відповідно до запитів ЗСУ. На цей результат вже можна спиратися», – зазначив міністр.

За його словами, Міноборони ще весною зробило усе можливе, щоб українські виробники бронезахисту змогли зберегти і наростити виробничі потужності.

«Наступного року Україна буде здатна самостійно забезпечити усі потреби сил оборони у бронежилетах та шоломах. Імпорт за необхідності може стати точковим доповненням», – заявив міністр.

Він додав, що шоломи і бронежилети українського виробництва, які відповідають 4 та 6 класу захисту за стандартами НАТО, повністю виробляються в Україні: від сталевих і керамічних плит до тканини, фурнітури, спеціальних ниток тощо.

Крім того, Резніков повідомив, що розроблено бронежилет спеціально для захисниць із врахуванням антропологічних особливостей, з засобами для перерозподілу навантаження тощо. Йому немає аналогів і після завершення циклу випробувань він піде у війська.

Наразі також тестується бронежилет 6 класу захисту з керамічними плитами і низкою новацій, які знижують навантаження на спину і дозволяють одним рухом швидко скинути захист. Він легкий і надійний. Ці продукти мають потенціал стати конкурентними на міжнародному ринку, впевнений міністр.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.