Штат Нью-Йорк отримав від уряду понад 20 млн доларів для адаптації українських біженців

Американський штат Нью-Йорк отримає 21,4 мільйона доларів від федерального уряду на допомогу в облаштуванні українських біженців, які покинули свою країну після повномасштабного російського вторгнення у лютому.

Про це повідомляє spectrumlocalnews.

Як повідомила у вівторок губернатор Кеті Хочул, гроші будуть надіслані 17 постачальникам послуг для біженців у Нью-Йорку для допомоги переміщеним українцям, які проживають у штаті.

«Ми пишаємося тим, що продовжуємо вітати тих, хто був змушений покинути свою батьківщину через триваючий і несправедливий насильницький напад з боку росії», – сказала Хочул.

Вона зазначила, що це федеральне фінансування має вирішальне значення для того, щоб постачальники послуг для біженців могли належним чином допомагати українським родинам, коли вони адаптуються до нового життя тут, у штаті Нью-Йорк.

Відомо, що близько 75 000 людей прибули до США з України з початку вторгнення на початку цього року. Близько 14 000 біженців проживають у Нью-Йорку завдяки програмі федерального уряду, яка має на меті забезпечити біженцям і членам їхніх сімей можливість залишитися в США до двох років.

Кошти за послуги підтримки будуть використані для існуючих програм через Uniting for Ukraine. Це включає допомогу у працевлаштуванні, управлінні справами та навчанні навичкам.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.