Понад сім місяців безперервно хворіла на Covid-19: чернівчанка встановила рекорд

Із медичної точки зору пояснення цій аномалії поки що немає

«Найтриваліший офіційно підтверджений безперервний перебіг Covid-19». Із таким формулюванням чернівчанка Юлія Драпата потрапила до Книги рекордів України. Коронавірусом вона хворіла 7 місяців і 13 днів. Рекорд зафіксували у Чернівцях 18 грудня.

Про це повідомила представниця Книги Рекордів України Лана Вєтрова.

У свідоцтві вказано, що вона нездужала у період із 2 листопада 2020 року до 15 червня 2021 року.

«Із медичної точки зору пояснення цій аномалії поки що немає», – вказала Лана Вєтрова.

Як зазначає на своїй сторінці у Facebook сама Юлія Драпата, вона змогла здолати також онкологічну недугу. Жінка лікувалася від лімфоми, лише у вересні цього року їй вдалося досягти ремісії.

Раніше в Україні виявили штам «Омікрон». Особа, яка виявилась інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об’єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на Covid-19. Пацієнт продовжує перебувати на лікуванні.

Раніше міністри охорони здоров’я країн G7 («Великої сімки» – Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США) заявили, що новий штам коронавірусу «Омікрон» є найбільшою загрозою для глобальної охорони здоров’я.

Напередодні головна інфекціоніста України Ольга Голубовська висловила припущення, що штам Covid-19 «Омікрон» уже циркулює в нашій країні. Вона розповіла, що симптоми нового штаму коронавірусу «Омікрон», який вже поширюється планетою, мало чим відрізняються від симптомів інших варіантів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.