Як сьогодні виглядає храм Георгія Побідоносця, на який скинули авіабомбу (відео)

Селище Долина Краматорського району Донецької області, розташоване в кількох кілометрах від кордону з Харківською областю.

У 1943 році тут вже точилися жорстокі бої. Тоді село, яке серед тодішніх окупантів отримало назву «Долина смерті», було стерто з лиця землі. У ньому залишилося лише два будинки, а відновлювати його почали лише в 1953-му.

Того ж року в Долині була зруйнована і сільська церква, побудована в 1862 році. Згодом на її місці було встановлено новий храм — Свято-Георгіївський скит Свято-Успенської Святогірської лаври, який належав Українській православній церкві московського патріархату.

У 2022 році історія руйнування селища, зокрема й Храму, повторилася. З березня окупанти  намагалися захопити Долину, але безуспішно. Пів  року населений пункт перебував під щільним ворожим вогнем. Ворог бив по селищу зі всього, що мав на озброєнні…

На храм Георгія Побідоносця скинули авіабомбу.

«У них немає нічого святого. Рівень розвитку тварини. Нічого немає святого, якщо вони свої церкви розбивають. А те що московський патріархат, можете подивиться на самий дзвін», – говорить український військовослужбовець Юрій, який бачив все на власні очі.

Наразі населений пункт під контролем українських військовослужбовців, до вторгнення там проживало півтисячі мешканців.

Будівля та подвір’я храму зруйновані вщент. Єдине, що якимось дивом залишилося в цьому пеклі цілим — це дзвін. Такий собі трагічний символ зруйнованого росіянами монастиря московського патріархату.

А ще – підпис: «ПИТЕР. Тереньтев Илья»…

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.