Підконтрольна РФ «влада» ОРДЛО запросила на засідання ТКГ «громадських експертів»

Маріонеткова влада ОРДО і ОРЛО вирішили додати до ТКГ якихось «громадських діячів».

Про це повідомляють фейковий «МЗС» квазіреспублік, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Представники окупованих частин Луганської та Донецької областей вчергове проігнорували той факт, що офіційно Контактна група є тристоронньою (Україна, Росія, ОБСЄ ) і не включає до свого складу ніяких «ДНР» і «ЛНР». І, звісно, ніяких «громадських діячів» там не може бути.

«Громадські діячі «ДНР» сьогодні вперше беруть участь в засіданні політичної підгрупи контактної групи по Донбасу», – повідомляють представники ОРДО.

При цьому вони зазначають, що це є «експерти».

«Запрошені громадські діячі будуть виступати в якості експертів за релевантними питанями порядку денного», – запевняють представники окупантів.

Аналогічне повідомлення розмістили на своїх сторінках пропагандистські ресурси, що працюють на непідконтрольній території Луганської області. При цьому вони визнають, що таки досягли мети – робота політичної підгрупи ТКГ була ускладнена, однак традиційно звинуватили українську сторону, звинувативши у саботажі.

«Понад годину було витрачено на безпредметну дискусію…», – відзвітував самозваний «МЗС ЛНР».

Варто зазначити, що українська сторона ТКГ жодного слова не сказала про цих «діячів». Як повідомляється у Телеграм-каналі, сьогоднішнє засідання включало у порядок денний такі питання, як:

  • забезпечення пересування громадян України через КПВВ;
  • обмін взаємно утримуваними особами;
  • опрацювання заходів у сфері пошуку осіб, зниклих безвісти;
  • черговий етап обговорення «Плану спільних кроків», запропонованого українською стороною.

По жодному з питань не було досягнуто угод, проте всі вони мають стати предметом подальшого розгляду під час загального засідання ТКГ 21 січня.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.