Росія готує заяву в ПАРЄ через українську мову в Україні

Наразі вже є доручення, яке стосується підготовки проєктів заяв нижньої палати через нібито «обмеження використання російської мови в Україні».

Про це йдеться у повідомленні Держдуми РФ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін доручив підготувати проєкти заяв нижньої палати через нібито «обмеження використання російської мови в Україні».

Пропозицію озвучив перший заступник голови комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін в ході засідання Держдуми.

«Давайте ми попросимо Костянтина Федоровича, доручимо йому підготувати відповідні проєкти заяв Держдуми як в частині першого питання, так і в частині другого. А з огляду на майбутню поїздку нашої делегації, доручимо Петру Олеговичу Толстому, керівнику делегації Федеральних зборів РФ в ПАРЄ підняти це питання на майданчику ПАРЄ з тим, щоб наші колеги – європейські парламентарії – обговорили питання, пов’язане з правами людини в Україні», – відреагував Володін.

Нагадаємо. Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» вступив в силу 16 липня 2019 року, проте впроваджується він поступово.

З 16 січня українська мова стає мовою обслуговування споживачів в Україні як єдина державна. Таким чином закріплено остаточний перехід сфери обслуговування на державну мову. Відтепер супермаркети, кафе, ресторани, банки, аптеки, АЗС, спортзали, бібліотеки або інтернет-магазини повинні обслуговувати клієнтів українською мовою.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.