«Справа Шеремета»: попри погіршення здоров’я суд залишив Антоненка під арештом (відео)

Сьогодні, 19 січня, проходило чергове засідання у Шевченківському районному суді Києва. Суд відмовився змінити запобіжний захід для музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, який є фігурантом справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Трансляція засідання здійснювалася на YouTube-каналі «Судова влада України».

Подробиці. Сторона захисту просила суд звільнити його з-під арешту і відпустити під особисте зобов’язання. Крім того, заявляла про погіршення стану здоров’я Антоненка, зокрема, про проблеми з серцем і серцево-судинною системою.

Адвокат Дмитро Круговий підкреслив, що «стан здоров’я Антоненка погіршився в умовах СІЗО», додавши, що лише вчора музиканта зміг оглянути судинний хірург, який «надав висновок про необхідність продовження досліджень».

Читайте також: Справа Шеремета: Експертиза підтвердила справжність голосу голови КДБ Білорусі

Окремо адвокат наголосив, що дружина Антоненка захворіла, її діагноз поки невідомий, і малолітнім дітям пари зараз ні з ким перебувати.

«Він (Антоненко – ред.) так само може бути вдома, може отримувати медичну допомогу, займатися сімейними справами – і виконувати будь-які обов’язки, які на нього може покласти суд своїм рішенням. Він – публічна особа, він не має можливості переховуватися, зокрема, в Україні, тому що, серед іншого, про нього знає дуже багато людей», – заявив зі свого боку ще один адвокат Антоненка Станіслав Кулик.

Андрій Антонко розповів журналістам, що в зв’язку з тривалим утриманням під вартою без належних умов у нього почали з’являтися проблеми зі здоров’ям: з’явилися проблеми з нервовою системою і в зв’язку з цим загострюються інші хвороби.

«Вчора приїхав судинний хірург, оглядав – підтвердив, що потрібне обстеження. Взагалі повинні бути нормальні умови, а не утримання під вартою. Лікуватися, лікуватися тощо. Ще б’є нервова система. Нервова система вже геть нікуди. Розумієте, коли тримають ні за що, і безпідставно, в нормальної людини нервова система буде давати збої. І от вона дає збої туди, де є слабкі місця», – наводить слова музиканта «Прямий».

Більш того, «зараз є проблема з судинами на ногах, з’явилися проблеми з очима, є моменти з аритмією серця.

Нагадаємо. Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за присутності президента України Володимира Зеленського заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи: лікарю й волонтерці Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь та музиканту і ветерану АТО Андрія Антоненка.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.