Стас Асєєв: Лікар так і не сказав, як тепер жити без барбовалу

“В ідеальному світі треба було б, щоб я вас побачив через декілька днів після звільнення, а не через рік. Але навіть те, що я бачу зараз – не дуже добре”.

Що ж, сьогодні отримав офіційний діагноз – постравматичний стресовий розлад, бо вже не можу ні нормально спати, ні працювати. З практичних порад: треба терміново припинити пити барбовал та в жодному разі не починати приймати алкоголь чи снодійне.

А загалом дуже багато цікавих думок про себе прийшло після спілкування, наприклад: “Знаєте, що цікаво? Ви описуєте власні катування ніби поміж іншим, дуже коротко, ніби це на десятому місці. А ось вся розмова так чи інакше зводиться до Ізоляції, де особисто вас вже не катували. І ще одне – чому навколо вас немає людей? Чи тільки через те, що ви два з половиною роки постійно були серед них?”.

Коротше, для зацікавлених можу так сформулювати загальний принцип вітчизняної психотерапії – жодних пігулок без сеансів. Лікар так і не сказав, як же ж тепер жити без барбовалу, а це поки що найголовніше питання у житті)).

Станіслав Асєєв – журналіст і блогер, член Українського ПЕН-клубу. Понад два з половиною роки перебував у полоні російських гібридних сил в окупованому Донецьку (допис у Фейсбуці)

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.