У МОН розповіли про навчання у ПТУ та ВНЗ після 24 січня

24 січня має закінчитися січневий локдаун, який діє з 8 січня. У Міністерстві науки і освіти окреслили свою позицію з приводу того, як буде проходити професійно-технічна, фахова передвища та вища освіта після 24 січня.

Про це повідомив Сергій Шкарлет у своєму Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За його словами, позиція МОН відображається у тому, щоб за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації студенти закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти продовжили навчання в змішаному форматі або очно.

«Заклади вищої освіти, маючи широку управлінську автономію та враховуючи епідситуацію в кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання», – написав він.

Крім того, Шкарлет прокоментував можливість проходження практики.

«Окреме питання – практика. Низка спеціальностей і більшість професій потребують практичного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики з обов’язковим дотриманням карантинних заходів», – йдеться у повідомленні.

При цьому міністр зазначив, що «більшість здобувачів освіти мріють про повернення до аудиторій, а тому усвідомлюють важливість щоденного дотримання протиепідемічних вимог».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.