В ОРДО планують позбавити будь-яких прав власників українських паспортів

Підконтрольні Росії бойовики ОРДО хочуть взагалі позбавити цивільних і майнових прав тих громадян України, які мають донецьку прописку, але не отримали так званий «паспорт ДНР».

Про це повідомляє онлайн-видання «Спектр» з посиланням на оточення ватажка ОРДО Дениса Пушиліна, передають Вчасні Новини.

Зазначається, що в окупованому Донецьку вже проходять обговорення «документа» про «громадянство ДНР», який написаний на основі так званого «закону про громадянство» невизнаної республіки Абхазія.

«Передбачається, що цей закон обмежить власників паспортів України з донецькою пропискою в праві продажу власних квартир і будинків, покупки будь-якої нерухомості і занятті підприємницькою діяльністю. Громадяни України з паспортами з місцевою пропискою з роками повинні стати на вулицях Ясинуватої, Макіївки і Донецька підозрілими персонами, своєрідними іноземцями – при перевірці документів їх зможуть піддавати арешту до 30 діб без пред’явлення будь-які звинувачення, «до з’ясування особи», – пише видання.

Планується, що до 2025 року єдиним «документом», що ідентифікує особу і гарантує будь-які права, стане так званий паспорт «ДНР».

Власники українських паспортів, які проживають на підконтрольній Києву території України з пропискою на Донбасі, а також такі ж співгромадяни, яким відмовлять в отриманні паспорта «ДНР» в Донецьку втратять право здійснювати операції, займатися підприємницькою діяльністю і перетворяться в рідному місті у власників документів, виданих «ворожою державою», – пише видання.

Тож, за якоюсь логікою місцевих силовиків, достовірно встановити особу за цими документами неможливо і всіх, хто лише здасться їм підозрілим на вулиці, можна буде забирати до «МДБ» на 30 діб.

Видання також повідомляє, що наразі так звані «паспорта ДНР» мають не менше 15% населення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.