Великобританія випробує чотириденний робочий тиждень

Приблизно 30 компаній візьмуть участь в тестуванні

У Великобританії запускають пілотний проєкт, в рамках якого протестують чотириденний робочий тиждень. У проєкті візьмуть участь приблизно 30 компаній. Про це повідомляє Bloomberg.

Пілотний проєкт чотириденного робочого тижня у Великобританії почнеться в червні та триватиме шість місяців. Близько 30 компаній вже підписалися на участь у випробуванні. Співробітникам цих компаній дозволять працювати 32 години на тиждень, залишивши без змін їхні компенсацію і пільги.

«Перехід на чотириденний тиждень був би безпрограшним для компаній. Дослідження показали, що продуктивність підвищується разом з відповідним зростанням добробуту працівників», – заявив Джо Райл, директор кампанії «чотириденний тиждень» у Великобританії.

За словами Райла, аналогічні програми повинні початися в США та Ірландії, а ще більше заплановано в Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

Нагадаємо, іспанський уряд затвердив національний пілотний проєкт із запровадження в Іспанії чотириденного робочого тижня. Експеримент, який триватиме три роки, коштуватиме Іспанії 50 млн євро.

Як відомо, в Ісландії провели успішні експерименти з чотириденним робочим тижнем за участю 2,5 тис. людей.

До слова, за результатами опитування більшість українських роботодавців готові перейти на чотириденний тиждень.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.