Батько блогерки, яка образила україномовних людей, є держслужбовцем

15-річна киянка, яка потрапила у мовний скандал та опинилася на «Миротворці», виявилась донькою державного службовця. Та й матір Лізи Леоненко зовсім не домогосподарка.

Про це розповів блогер та журналіст Мирослав Олешко у YouTube, передають Вчасні Новини.

Подробиці. 15-річна мешканка Києва Ліза Леоненко напередодні потрапила у мовний скандал. Вона двічі образила україномовних громадян записаним у TikTok відео.

Так, блогерка з TikTok maybe_lizaaaaa (Ліза Леоненко) записала відео, в якому образливо висловилася про українську мову і викликала вкрай негативну реакцію в соцмережах.

За її словами, близько місяця тому виставила відео, в якому розповіла, що не любить українську мову. Вона заявила, що її «дуже дратує ця мова, особливо її звучання».

«Тому, маленькі патріотики зі своєї зал*пи та своїх сіл, від’*біться від мене, будь ласка. Тому що в Києві майже немає людей, які розмовляли б українською. Всі говорять російською і нікого це не *бе», – сказала вона.

Після цього дівчина потрапила до бази «Миротворця».

Батько блогерки, яка образила україномовних людей, є держслужбовцем

Олешко, посилаючись на дані НАЗК, зазначив, що батько дівчинки працює у Державній службі спецзв’язку та захисту інформації України.

А матір дівчини – Ніна Леоненко – володіє мережею «Паніні-гриль». Тож Олешко закликав батьків вибачитися за поведінку своєї доньки, а українців – бойкотувати їхній бізнес.

«Російськомовні кияни виходили на Майдан за свободу. Російськомовні кияни їхали на Донбас захищати нашу землю. На фронті у нас, а я в окопах бував, зараз перебуває 80% російськомовних хлопців, які спокійно розмовляють з україномовними. І жоден російськомовний такого не скаже. Таке скаже тільки той, хто ненавидить свою Батьківщину», – зазначив блогер.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.