Головне завдання ТСК щодо втрати Криму – це політичний тиск на Порошенка, – журналіст

Винних у втраті Криму треба шукати серед керівництва країни, починаючи з 1990-х років, зазначив Павло Казарін

Тимчасова слідча комісія, яку створили у Верховній Раді для питань розслідування фактів, які сприяли анексії Криму, не знайде винних у втраті півострова. Головне завдання ТСК – це політичний тиск на опозицію, розповідає в інтерв’ю Gazeta.ua Павло Казарін, журналіст і публіцист.

«Єдина мета створення цієї ТСК – це політичний тиск на опозицію. У Володимира Зеленського чомусь є таке бажання – посадити свого головного візаві Петра Порошенка. Ймовірно комісія буде шукати докази того, що попередня влада є винною в тому, що сталося вісім років тому на півострові», – говорить Казарін.

Відстояти півострів у 2014 році не було шансів. Винних треба шукати серед керівництва країни, починаючи з 1990-х років, вважає журналіст.

«Не впевнений що у лютому 2014 року у Києва був бодай якийсь шанс відстояти півострів. Треба розуміти, якою Росія була тоді. Це була країна, яка продавала всьому світові нафту по 110 доларів за барель. Яка головувала у G8. Тільки що виграла Олімпіаду, яку сама й провела. У свідомості її керманичів могло статися так зване «головокружение от успехов». Навіть якби офіційний Київ почав у Криму чинити опір зі зброєю – я не певен, що це б змусило Путіна відступити. Чинники, які привели до такого розвитку подій, треба шукати в усій політиці України щодо Криму, починаючи з 1990-х років. Можна почати з українських президентів. При кожному з них армію лише розпродавали, бо вона мала «зайву техніку», яка дісталася з часів Радянського Союзу. Це ставлення до армії змінилося лише в 2014 році», – пояснив Казарін.

Нагадаємо, 1 лютого Верховна Рада створила ТСК щодо розслідування фактів, які сприяли окупації Криму Росією. Очолила комісію скандальна Єлизавета Богуцька, представниця президентської політсили «Слуга народу«.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.