Відвідування Чорнобильської зони відчуження призупинено на місяць – ДАЗВ

Державне агентство України з управління Зоною відчуження (ДАЗВ) підтвердило обмеження на відвідування Чорнобильської зони, уточнивши термін – із 20 лютого до 20 березня 2022 року.

“Агентство ухвалило рішення тимчасово, з 20 лютого 2022 року до 20 березня 2022 року, призупинити відвідування території Зони відчуження та відселеної частини зони безумовного (обов’язкового) відселення громадянами України, іноземцями та особами без громадянства, крім відвідування особами, діяльність яких пов’язана з виконанням функцій держави, а також виробничою необхідністю”, – йдеться на сайті відомства.

ДАЗВ пояснює ухвалення рішення особливим режимом перевезення відпрацьованого ядерного палива, а також проведенням профілактичних заходів із реагування на надзвичайні ситуації природного і техногенного характеру в рамках реалізації проєкту “Модернізація системи дозиметричного контролю в зоні відчуження та моніторингу навколишнього середовища (радіаційної) на комплексі “вектор” і ПЗРВ “Буряківка”.

Раніше про те, що зона відчуження ЧАЕС буде закрита для туристів з 19 лютого на невизначений термін, повідомив голова Асоціації чорнобильських туроператорів, директор агентства “Чорнобиль тур” Ярослав Ємельяненко.

За його словами, незважаючи на напружену ситуацію навколо України, Чорнобильську зону продовжують відвідувати українці, іноземні туристи та журналісти.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.