ФСБ заявила про затримання 14 учасників «українського радикального руху»

У ФСБ заявили про виявлення та затримання 14 учасників «української молодіжної радикальної неонацистської спільноти «М.К.У» в Геленджику та Ярославлі.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ.

Подробиці. Федеральна служба безпеки і Слідчий комітет Росії заявили про виявлення та затримання 14 учасників «української молодіжної радикальної неонацистської спільноти «М.К.У» в Геленджику та Ярославлі. Вказується, що затримані вони були в межах кримінальної справи за ст. 282.1 КК РФ («Створення екстремістського співтовариства та участь в екстремістському співтоваристві»).

У ФСБ зазначають, що група була сформована громадянином України Красновим Єгором, 2000 року народження. У Геленджику було затримано 13 членів цієї групи, ще одного – у Ярославлі.

Як повідомляють російські ЗМІ, в місцях проживання фігурантів силовики знайшли і вилучили велику кількість нацистських матеріалів, холодну зброю, засоби зв’язку, що містять інструкції з виготовлення бомб і вогнепальної зброї.

Також вказується, що було отримано зізнання затриманих, у якому вини визнали створення групи у 2019 році.

У ФСБ заявляють, що учасники організації готувалися вчинити теракти, практичні навички вони відпрацьовували на побитті безхатченків та представників молодіжних субкультур.

«Як демонстрація прихильності нацистській ідеології членами цієї групи була спалена копія Прапора Перемоги. Відеозвіт про цю акцію направлений членам «М.К.У.» в Україні», – повідомили у ФСБ.

Крім того, силовики додали, що минулого року «ватажок «М.К.У.» закликав своїх прихильників до активізації терористичної діяльності на території Росії» в інтернеті.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.