«Справа Василя Стуса»: Кіпіані виграв в апеляційному суді проти Медведчука (деталі)

Київський апеляційний суд скасував в більшій частині рішення Дарницького районного суду про заборону розповсюдження накладу книги «Справа Василя Стуса» до усунення з тексту окремих фраз, що стосуються тодішнього адвоката Стуса Віктора Медведчука.

Про це повідомив автор книги Вахтанг Кіпіані у Фейсбуці, а також йдеться у рішенні суду.

Подробиці. Сьогодні, 19 березня, Суд постановив частково задовольнити апеляційні скарги Вахтанга Кіпіані і видавництва «Віват». Таким чином було скасовано рішення Дарницького районного суду м. Києва від 19 жовтня в частині задоволення позивних вимог.

Рішення може бути оскаржене у Верховному суді протягом 30 днів.

Суд залишив до виконання лише одну вимогу Медведука – щодо заборони фрази про надання адвоката (Медведчука) службою держбезпеки радянського союзу: «… чи була можливість у Стуса обрати «менше зло». Водночас фактом остається те, що наданого, підтримуваного держбезпекою адвоката звали Віктор Медведчук”

Скасовані рішення щодо заборони використання імені Медведчука, інших фраз і заборона на розповсюдження тиражу книги.    

«Змінити рішення Дарницького районного суду від 19 жовтня 2020 року в частині розподілу судового збору по справі та стягнути з Медведчука Віктора Володимировича на користь Кіпіані Вахтанга та ТОВ «VIVAT» по 768 грн 40 коп. судового збору», – йдеться у рішенні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.