«Телеканали Медведчука»: суд прийняв рішення щодо порушення прав громадян

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відмовився визнати санкції відносно телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна» порушенням прав громадян.

Про це повідомляє пресслужба суду у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Судове рішення було ухвалене за позовом громадянина, який оскаржував указ Президента від 2 лютого поточного року про застосування санкцій. Суд під час розгляду справи перевіряв, чи є втрата доступу до інформаційних програм, які транслюють ці телеканали, порушенням прав позивача, гарантованих статями 8, 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

«Заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення сторін та дослідивши матеріали справи, суд ухвалив рішення, яким відмовив у задоволенні позовних вимог громадянина», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що повний текст рішення буде виготовлено протягом п’яти робочих днів.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Великої Палати Верховного суду протягом 30 днів із дня складання повного тексту рішення.

У суді також нагадали, що на розгляді КАС ВС, окрім зазначеної заяви, перебувають ще 10 позовних заяв, якими оскаржується Указ Президента про санкції відносно телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.