Боррель про стягнення військ РФ: може з’явитися іскра

Росія на даний час вже стягнула близько 150 000 військових. Це найбільше угруповання, яке будь-коли розгортала РФ.

Про це заявив глава зовнішньополітичної служби Європейського союзу Жозеп Боррель за підсумками зустрічі з міністрами закордонних справ країн-учасниць ЄС, передає Euronews.

Подробиці. Боррель зазначив, що Росія продовжує розміщуваи на кордоні всі види підрозділів, у тому числі й госпіталі. Водночас він підкреслив, що не може сказати, звідки взялася цифра в 150 000 військовослужбовців.

«Це найбільше військове розгортання російської армії біля кордонів України. Зрозуміло, що це викликає занепокоєння. Коли ви розміщуєте багато військ, то тут або там може з’явитися іскра», – додав Боррель.

Читайте також: В Європарламенті розглянуть питання військової допомоги Україні через ескалацію з боку Росії

Нагадаємо. Вчора, 18 квітня, колишній президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес заявив, що через розгортання військових сил РФ потрібно вже зараз реагувати. Наприклад, може виникнути необхідність заборонити всім громадянам Росії в’їзд до Євросоюзу. Це потрібно для безпеки Європи.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.