СБУ: один з провайдерів на Луганщині використовував частоти ЗСУ

Кіберфахівці СБУ заявили про виявлення та припинення несанкціонованого втручання в роботу радіоелектронних мереж сил ООС, дислокованих на Луганщині.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Оперативні співробітники СБУ встановили, що зловмисники незаконно використовували радіоелектронне обладнання на радіочастотах, які належать ЗСУ. Зазначається, що вказаний частотний діапазон заборонений для використання цивільними особами. А такі дії могли спричинити блокування і нестабільну роботу каналів керування військами.

«Співробітники СБ України задокументували, що спеціальний радіочастотний ресурс нелегально використовував місцевий інтернет-провайдер. Підприємство не мало офіційного дозволу на таку діяльність. Аби приховати порушення, комерсанти незаконно здійснювали ретрансляцію на частотах, що належать військовим», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ході санкціонованого обшуку за місцем розташування офісу провайдера було вилучено незаконне устаткування, технічну та іншу документацію.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають для встановлення всіх осіб, що причетні до правопорушення, та обставин протиправних дій.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.