Степанов розповів про карантин на Великдень і заявив, що захворюваність йде на спад

У МОЗ розповіли про карантин на Великдень. А також заявили, що захворюваність в Україні йде на спад.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів в програмі «Сьогодні Увечері» на каналі «Україна 24», передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Степанова, захворюваність в Україні йде на спад. А ситуація стабілізувалася в середині квітня.

«Зараз кількість хворих, як показує статистика, пішла вниз. Якщо порівнювати тиждень до тижня, то мінус 14 тис. за минулий тиждень. Це обнадіює», – сказав він.

Степанов вважає, що не потрібен спеціальний карантин на Великдень та травневі свята, а дотримання правил допоможе уникнути спалаху COVID-19.

«Я не анонсував ніяких особливих режимів, я говорю про те, що якщо регіон буде перебувати, наприклад, на червоному рівні, то повинні діяти всі обмеження, які існують в червоному рівні», – сказав він.

І в той же час каже, що захворюваність саме після свят знову зросте. При цьому тенденцію зростання кількості хворих можна буде побачити через 3-4 тижні після Великодня.

«Я зараз не можу сказати, до якої міри буде це зростання. Треба буде подивитися, як пройдуть свята, там не просто Великдень, а низка свят, з 1 травня по 10 травня, це супроводжується мобільністю населення. З точки зору епідеміології це додасть захворюваності», – сказав міністр.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.