В Європарламенті розглянуть питання військової допомоги Україні через ескалацію з боку Росії

Через нарощування російської військової потужності на кордоні з Україною група Європейської народної партії (ЄНП) вимагає провести дебати на пленарному засіданні в Європейському парламенті наступного тижня.

Про це йдеться у заяві євродепутатки від ЄНП Сандри Калнієте, оприлюдненій на сайті партії в понеділок, 19 квітня, повідомляє «Європейська правда».

Подробиці. За словами Калнієте, яка у ЄНП відповідає за зовнішньополітичний напрямок, підтримка України – колективний борг Європи.

«Колективний борг Європи – підтвердити нашу підтримку України, і ми хотіли б почути від президентів Європейської комісії і Європейської ради, як Європейський Союз має намір це зробити», – заявила вона.

Калнієте нагадала, що ситуація вже є вкрай серйозною та продовжує погіршуватися.

«Росія зосередила понад 40 тисяч військовослужбовців на кордоні з Україною. Тільки в цьому році вбито 26 українських солдатів. Ситуація погіршується і є серйозною і зростаючою загрозою європейській стабільності і безпеці, а також суверенітету України», – продовжила вона.

За її словами, ЄС і держави-члени повинні почати виконувати свої декларації – допомогти Україні з військової, але також політичної точки зору.

«Це має бути роз’яснено без зволікань найвищою владою Європейського Союзу. Крім того, разом з нашими партнерами пора надати Україні План дій щодо членства в НАТО», – заявила Калнієте.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.