Держсекретар США заявив главі МЗС Німеччини, що США протидіятимуть газопроводу «Північний потік-2»

Сполучені Штати продовжать протистояти спробам Москви підірвати колективну безпеку трансатлантичної спільноти

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові з главою МЗС Німеччини Гайко Маасом, йдеться у заяві Держдепу.

Подробиці. США планують і надалі протидіяти спробам Росії підірвати колективну безпеку трансатлантичної спільноти. Зокрема, за допомогою проєкту газопроводу «Північний потік-2».

«Секретар Блінкен підкреслив прагнення США працювати з членами Альянсу та партнерами для протидії російським зусиллям, спрямованим на підрив нашої колективної безпеки, і в цьому ключі наголосив на протидії США трубопроводу «Північний потік-2», – йдеться у заяві.

Також Блінкен та Маас обговорили важливість трансатлантичного співробітництва для вирішення викликів, поставлених Китаєм та Росією, зусиль для сприяння деескалації напруженості на Близькому Сході та забезпечення упорядкованого військового виведення з Афганістану.

Вчора, 18 травня, у ЗМІ з’явилась інформація, що Держдепартамент США у звіті до Конгресу включить клопотання про відмову від санкцій, спрямованих проти компанії-оператора Nord Stream 2 AG і її глави Маттіаса Варніга. Водночас запропонує запровадити санкції проти 4 кораблів, задіяних в будівництві російського газопроводу «Північний потік-2», і чотирьох пов’язаних з ними компаній. Пропозиція буде включена до звіту Держдепу, який буде направлений до Конгресу в середу, 19 травня.

Будівництво суперечливого газопроводу «Північний потік-2», який транспортуватиме газ з Росії по дну Балтійського моря до Німеччини, в основному завершено. У водах Німеччини все ще треба спорудити 13,9 км однієї лінії і 16,8 км іншої лінії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.