На жінку, яка з дітьми кидала українські паспорти, склали протокол за хуліганство

Жінка не змогла виїхати до Туреччини, оскільки не надала прикордонникам нотаріальну згоду батька на вивезення дітей за кордон

На жительку Харкова, яка влаштувала «перфоманс» із псуванням паспортів громадянина України для виїзду за кордон, склали адмінпротокол.

Про це повідомив заступник міністра МВС України Антон Геращенко у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Геращенко нагадав, що жителька Харкова та її діти образливо висловлювалися щодо України й кидали паспорти на землю, показуючи свою неповагу до документа українського громадянина. Жінка обурилася, що прикордонники не випустили її та дітей на відпочинок до Туреччини.

За словами Геращенко, що працівники Державної прикордонної служби України все зробили правильно: законодавство України прямо встановлює вимогу згоди батька або матері дітей на їхній виїзд за межі України.

«Згоди батька серед представлених для прикордонного контролю документів не було. Тому прикордонники виконали свій обов’язок і не допустили порушення закону. І правильно зробили. Адже незнання закону не звільняє від обов’язку його виконувати», – пояснив заступник міністра.

Сьогодні, 19 травня, громадянці Інні П. під час вильоту з аеропорту Харкова (за вже правильно оформленими виїзними документами на дітей) поліція вручили протокол за ст. 173 КУпАП за дрібне хуліганство і ст. 184 КУпАП за ухилення від нормального виховання дітей.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.