У Білорусі військовий літак впав майже на житлові будинки (відео)

Сьогодні, 19 травня, у Барановичах (Білорусь) розбився військовий літак. Він впав прямо біля житлових будинків в Південному мікрорайоні.

Про це повідомляє Телеграм-канал «Білорусь головного мозку», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Згідно інформації очевидців, військовий літак – навчальний винищувач – впав поряд із жилими домами. Літак знищений повністю.

«Впав десь за нафтобазою. На місце стягуються пожарки. Спочатку літак низько пролетів над житловими будинками в Південному мікрорайоні, потім пішов різко вправо від міста і впав. Зараз кружляє вертоліт над місцем НП», – говорить свідок.

Наразі Міністрество оборони Білорусі опублікувало офіційний коментар:

«Під Барановичами зазнав катастрофи військовий літак Людської штурмової авіабази Як-130. При виконанні навчально-тренувального польоту екіпаж виявив технічну несправність. Проявивши мужність і героїзм, пілоти прагнули відвести літак від населеного пункту. Переконавшись, що траєкторія падіння літака знаходиться поза житлових будинків, льотчики катапультувалися. На жаль, обидва льотчики загинули. Політ виконували командир ланки навчально-бойової ескадрильї 116-й шаб майор Нічіпорчік Андрій Володимирович і лейтенант Куканенко Микита Борисович – льотчик ланки навчально-бойової ескадрильї на Як-130 116-й шаб», – йдеться в повідомленні.

Також відомо, що літак, що розбився – новітній навчально-бойовий ЯК-130. Станом на 2020 рік в Білорусі всього 12 таких літаків.

У Білорусі військовий літак впав майже на житлові будинки (відео)

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.