Немає в Росії стільки ракет, скільки у наших людей бажання жити – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський доручив надати українцям півдня, які постраждали від ракетних ударів, більш системну допомогу, а зруйновану інфраструктуру відновити.

“Доручив надати більш системну допомогу людям, які втратили близьких. А все зруйноване обов’язково відновимо. Немає у Росії стільки ракет, скільки у наших людей бажання жити”, – сказав Зеленський у ранковому відеозверненні в неділю.

Також президент зазначив, що у Миколаєві та в Одесі провів наради з військовими, чиновниками, які відповідають за оборону та забезпечення цих областей. Заслухав доповіді щодо руйнувань, які області зазнали від російських ударів.

За його словами, втрати в цих областях значні, зокрема, багато житлових будинків зруйновано, порушено цивільну логістику та багато інших соціальних питань.

Крім того, Зеленський зазначив, що Україна, зі свого боку, зробить усе можливе для експорту українського зерна, щойно вдасться гарантувати безпеку портів.

“Обговорили безпеку наших портів та можливості експорту нашої агропродукції. Наша позиція чітка і незмінна: щойно вдасться гарантувати безпеку за допомогою міжнародного посередництва, Україна зробить усе можливе для протидії продовольчій кризі у світі, що виникла через російську війну – і в Азії, і в Африці та й у більшості країн Європи”, – наголосив президент.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.