РФ відмовляється визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера "Москва" – ГУР

У РФ чиновники і спецслужби продовжують змушувати сім’ї російських моряків приховувати інформацію про своїх загиблих на крейсері “Москва” родичів, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України (ГУР) в телеграм-каналі.

“27 членів екіпажу, серед яких 19 строковиків, досі вважаються зниклими безвісти. У Севастополі офіційно поховали тільки мічмана Вахрушева”, – повідомило ГУР.

“Командир крейсера капітан першого рангу Купрін, який в порушення статуту одним із перших залишив корабель, пояснює свій вчинок спробою врятувати саме строковиків. Начебто він отримав такий наказ після вибухів на кораблі”, – наголошується в інформації.

У ГУР повідомляють, що родичів загиблих моряків відмовляються приймати як у командуванні ВМФ РФ і командуванні Чорноморського флоту, так і в органах влади і соціального забезпечення. “Їх направляють в групу психологів, медиків і юристів, спеціально створену для приховування інформації про загиблих і зниклих безвісти окупантів-строковиків”, – наголошується в повідомленні.

“Дізнавшись про бажання родичів оприлюднити інформацію про загиблих в ЗМІ, до них додому і за місцем роботи приходять співробітники ФСБ і проводять роз’яснювальну роботу з погрозами про кримінальну відповідальність за розголошення державної таємниці”, – повідомило ГУР.

За їхньою інформацією, соціальна напруга серед родичів росіян, загиблих на крейсері “Москва”, продовжує зростати.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.