19 листопада: яке свято сьогодні відзначають, прикмети та іменинники

19 листопада – 323-й день року. До кінця року залишається 42 днів. Про те, яке свято сьогодні, які існують заборони у цей день, про народні прикмети та іменинників розкажуть Вчасні Новини.

19 листопада іменини святкують: Павло, Герман, Клавдія, Олександра, Віктор та Микита. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

Яке церковне свято сьогодні

Православна церква 19 листопада вшановує пам’ять святителя Павла-Сповідника, Патріарха Константинопольського, і мучениці Клавдії Анкірської. Інші назви свята: “Павло”, “Павло Сповідник”, “Клавдія”, “Льодостави”.

Свята 19 листопада в Україні та світі

Цього дня відзначає Міжнародний чоловічий день, День відмови від куріння, Всесвітній день сантехніка, Всесвітній день туалету, Всесвітній день філософії, День жіночого підприємництва.

В Україні – День скловиробника, День працівників гідрометеорологічної служби, у Франції – Свято молодого вина “Божоле нуво”, у США – День Роккі і Буллвінкля, “Великий американський димок”, День наметового табору, День рівних можливостей, День побажання поганого дня, День газованих напоїв з кофеїном, у Монако – Національний день, на Малі – День звільнення, у Бразилії – День прапора, в Пуерто-Ріко – День відкриття, у М’янмі – Національний день.

Прикмети 19 листопада

  • Дивилися, який сьогодні день: якщо на річці промерзає купою лід, наступного року чекали на багато хліба.
  • Коли коні з апетитом їдять, взимку не будуть хворіти.
  • 19 листопада гладкий лід, можна очікувати хорошого урожаю.
  • Снігопад вказував на сніжну зиму.
  • Якщо на небі зірки здаються маленькими – скоро випаде сніг.

Що не можна робити сьогодні 

Не позичайте і не давайте в борг гроші. Щоб не розсердити Клавдію, не можна їсти у цей день м’ясних продуктів. Вона може наслати хвороби та неприємності. Постарайтеся не ображати домашніх тварин.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.