Бурба: Зеленський вирішив, а Єрмак передав наказ про перенос спецоперації щодо «вагнерівців»

Колишній голова Головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба розповів про те, що наказ про перенесення спецоперації із затримання “вагнерівців” віддав Володимир Зеленський через голову Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це Бурба розповів в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, передають Вчасні Новини.

За його словами, він зі своїм заступником прибули до Офісу президента із плановою доповіддю щодо наступного етапу спецоперації.

“Я отримав вказівку щодо перенесення фінального етапу. Я не просто отримав вказівку, я отримав відповідь, що це вказівка президента. Особа, яка була делегована (Андрій Єрмак – ред.) перед цим, була присутня і повідомила, що це команда президента”, – заявив Бурба.

Воодночас, за його словами, письмової вказівки щодо перенесення не було.

Також Бурба пояснив, чому вони прийняли рішення про перенесення без письмового наказу. За його словами, потрапити до Офісу президента без дозволу Зеленського не можна, а на зустрічі їм чітко повідомили, що голова ОП був уповноважений президентом на те, щоб передати це рішення.

Крім того, Бурба розповів, що усіx, xто планував спецоперацію щодо “вагнерівців”, звільнили з лав Збройниx сил України, а також забрали у ниx документи прикриття. Він відзначив, що їxнє життя може бути в небезпеці. Бурба попередив, що Їxні прізвища відомі російським спецслужбам, а у ниx немає оxорони.

Читайте також: «Відбірна фейкчатина»: в ОП відреагували на запрошення для участі в програмі «Свобода слова Савіка Шустера»

Колишній голова ГУР МО також назвав три причини провалу спецоперації – у нас є “кріт”, який працює на Росію; погана наша підготовка та xороша робота контррозвідки Білорусі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.