ДБР шукає «крота», який «злив» секретні дані про «вагнерівців»

ДБР перевіряє джерела витоку документів щодо діяльності спецслужб, пов’язаної з організацією затримання “вагнерівців”.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передають Вчасні Новини.

За даними бюро, 18 листопада в інтернеті були опубліковані документи, які містять відомості щодо планування та виконання ГУР МО України та СБУ заходів, пов’язаних з організацією затримання на території України бойовиків приватної військової компанії “Вагнер”.

“У межах відкритого кримінального провадження буде здійснена перевірка щодо автентичності цих документів, а також встановлено військовослужбовців, які мали доступ до цих документів та можуть бути причетні до їх витоку”, – повідомляють у ДБР.

Провадження відкрите за ч. 1 ст. 328 Кримінального кодексу України (розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, особою, якій ці відомості були довірені або стали відомі у зв’язку з виконанням службових обов’язків, за відсутності ознак державної зради або шпигунства).

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 2 до 5 років без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Нагадаємо, що міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії “Вагнера”, у якій аналізує обставини та причини її зриву.

Зокрема в матеріалі ідеться про те, що керівник Офісу Президента Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв’язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.