МЗС вимагає спростування заяви президента Болгарії про “російський” Крим

Президент Болгарії Румен Радев під час передвиборчих дебатів заявив, що тимчасово окупований Крим “зараз російський”. Міністерство закордонних справ України вимагає офіційно спростування цієї заяви.

Як повідомляють Вчасні Новини, про це йдеться у коментарі відомства.

Сьогодні, 19 листопада, до МЗС викликали болгарського посла Костадіна Коджабашева. Українська сторона довела до нього позицію про некоректність і неприпустимість висловлювань президента Радева щодо Криму.

“Слова чинного президента не сприяють розвитку добросусідських відносин України і Болгарії, а також різко дисонують з офіційною позицією Софії на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Очікуємо спростування президентом Болгарії Руменом Радевим його вчорашньої заяви”, — наголосили в МЗС.

Болгарський посол, у свою чергу, запевнив у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України. Зокрема, щодо Криму як невід’ємної частини української території, що підтверджується участю Болгарії в Кримській платформі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.