Омбудсмен Грузії: У Міхеіла Саакашвілі виявили неврологічний розлад

У Міхеіла Саакашвілі розвинулося небезпечне ускладнення – судоми, причиною яких стала “енцефалопатія Верніке”. Експертна група підтвердила необхідність перевести Саакашвілі до багатопрофільної лікарні.

Про це йдеться у заяві омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії, передають Вчасні Новини.

Зазначається, що стан пацієнта оцінили як критичний та важкий.

«Група експертів, створена Офісом громадського захисника, у звіті від 17 листопада оцінила стан пацієнта як критичний та важкий, у Міхеіла Саакашвілі розвинулося одне з найсерйозніших ускладнень енцефалопатії Верніке внаслідок недотримання рекомендацій. Для повної оцінки осередкових процесів в головному мозку в цей період потрібно МРТ/МРА-дослідження, у тому числі МР-венографія. Також рекомендується дослідження ЕЕГ. Інші докладні рекомендації фахівців були надані безпосередньо головному лікарю установи», – йдеться у заяві.

За словами омбудсмена, загострення сталося напередодні 18 листопада. Після цього члени експертної групи підтвердили необхідність негайного переведення Саакашвілі до високотехнологічної багатопрофільної лікарні.

«У зв’язку з критичною ситуацією та очікуваними ускладненнями Офіс громадського захисника та група експертів знову закликають міністра юстиції, Особливу пенітенціарну службу негайно перевести Міхеіла Саакашвілі до багатопрофільної лікарні, яка добре функціонує, з великим досвідом роботи. Висока ймовірність розвитку більш небезпечного ускладнення – епілептичного статусу або коми, спричиненої енцефалопатією Верніке, яка може закінчитися летально», – йдеться у заяві.

Читайте також: Мін’юст Грузії відмовив Денісовій у зустрічі із Саакашвілі

Нагадаємо. Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня, перед місцевими виборами в Грузії експрезидент вперше за вісім років повернувся до країни. У Грузії він засуджений у кількох кримінальних справах, політику загрожує шість років ув’язнення.

2 жовтня затриманий оголосив голодування.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.