Резніков: Питання вступу України в НАТО на порядку денному не стоїть

Міністр наголосив, що Україні треба робити домашнє завдання, щоб бути де-факто готовими до вступу в НАТО

Про це заявив глава Міноборони Олексій Резніков в українському посольстві у Вашингтоні, пише «Кореспондент», передають Вчасні Новини.

Питання вступу України в НАТО поки не є на порядку денному, але Україна має й надалі виконувати всі умови для цього.

«Прийняття рішення про вступ України в НАТО може бути лише за консенсусу країн Альянсу. Це буде політичне рішення. На сьогодні прийняття такого рішення на порядку денному не стоїть. Але це не означає, що ми повинні забувати про приписи Конституції, що нашою метою є вступ у НАТО», – сказав Резніков.

Він додав, що насамперед вступ у НАТО для України є не лише питанням безпеки, а й питанням розвитку демократії та економіки. Україна має й надалі робити реформи, щоб бути готовою до вступу будь-якої миті.

«Не тільки заради безпеки. НАТО не є військовим союзом, це питання розвитку демократії, економіки, гуманітарних питань. Тому наше завдання робити реформи, робити домашнє завдання, щоб бути де-факто готовими до вступу в НАТО, а політичне рішення рано чи пізно буде прийнято», – резюмував Резніков.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.