У Болгарї 6 військовим висунуто обвинувачення у шпигунстві на користь Росії

Болгарська військова прокуратура в четвер висунула обвинувачення в шпигунстві на користь РФ шістьом військовим. До групи входили нинішні та відставні військові посадові особи.

Про це повідомляє агентство Associated Press (AP), передають Вчасні Новини.

Військові були заарештовані минулого березня. Відомо, що одного із заарештованих згодом випустили під заставу. Дата початку судових слухань наразі не оголошена. У разі визнання винними обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Серед обвинувачених – колишній високопосадовець болгарської військової розвідки, високопосадовці Міноборони та колишній військовий аташе, який забезпечував контроль над секретною інформацією в парламенті країни. За версією прокуратури, обвинувачені збирали та передавали секретні відомості іноземній державі.

У прокуратурі вважають, що лідером групи був ексспівробітник болгарської розвідки, який був “випускником школи розвідки у Москві, якою відало російське ГРУ”. Після повернення до Болгарії він, згідно з твердженнями болгарської сторони, отримав завдання створити мережу агентів з доступом до секретних матеріалів, пов’язаних із НАТО та ЄС. При цьому його дружина, яка має подвійне громадянство Болгарії та РФ, передавала документи до посольства Росії в Софії.

Раніше між РФ та Болгарією неодноразово виникали шпигунські скандали.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.