Україна вперше візьме участь у морських навчаннях НАТО з протимінного захисту

Морські навчання НАТО з протимінного захисту Dynamic Move-2022 пройдуть у Бельгії. Впереше у цих навчаннях візьме участь і Україна.

Про це повідомляє пресцентр Військово-Морських сил Збройних сил України, передають Вчасні Новини.

Рішення про участь України в командно-штабних навчаннях НАТО Dynamic Move – 2022 прийнято на конференції, яка проходила в режимі онлайн. В ході заходу обговорювалися час і місце проведення тренування, а також список країн.

За підсумками конференції прийнято рішення, що в навчаннях візьмуть участь представники країн-членів НАТО, а також України і Марокко. Вони приєднаються до Dynamic Move-2022 як спостерігачі.

“Було визначено, що протимінні навчання Dynamic Move – 2022 орієнтовно проходитимуть з 31 січня по 8 лютого в Остенді, Бельгія. Але все залежить від епідеміологічної ситуації, адже торік також відбувалося планування навчань цієї серії, проте у зв’язку з пандемією їх не провели”, — пояснює старший офіцер командування підготовки командування ВМС ЗС України капітан 2 рангу Артем Матвієнко.

Мета навчань Dynamic Move-відпрацювання дій багатонаціонального штабу з управління морськими протимінними силами НАТО і з розмінування.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.