«Відбірна фейкчатина»: в ОП відреагували на запрошення для участі в програмі «Свобода слова Савіка Шустера»

У Зеленського відповіли щодо запрошення представників влади для участі в програмі «Свобода слова Савіка Шустера» на ТРК «Україна». Слів не підбирали.

Коментар радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка опубліковано в Телегра-каналі Офісу Президента.

(Далі оригінал)

«Просто велике «ні».

Зрозуміло, що реальна свобода слова – це не про маніпуляції, провокації чи демонстративну ангажованість. І це точно не про стару гру за олігархічними правилами. Коли своїм у студії – комфорт, а глядачам – відбірна фейкчатина.

Було, до речі, цікаво побачити від медійного майданчика, який узяв на себе фантастичну роль олігархічного пропагандиста, фразу «з метою об’єктивного висвітлення важливої для країни теми запрошуємо»… Точно розумієте весь сенс цих простих слів? Точно не хочете влаштувати чергове кероване судилище на своєму майданчику? Точно розумієте, що таке дискусія? Хоча все це риторичне… Олігархічне телебачення – це ж лише про монопольне знущання зі слова. Тому ще раз – просто «ні».

А якщо говорити відверто, то навіть сьогоднішнє запрошення представників влади на ефір – це фейк, хайп. Не дуже віриться, що є бажання реальної свободи слова. Бо якби було, то ефір не модерувався б під чергову емоційну драму в олігархічних інтересах.

Виклик на телевізійний килим до олігарха – це, звісно, дуже гучно. Але смішно. Президент, керівник Офісу Президента та будь-яка інша посадова особа за вказівкою олігарха бігати ефірами не будуть. Ці часи вже закінчилися.

Реальна свобода слова дуже відрізняється від олігархічних «побажань». А об’єктивне висвітлення теми точно відрізняється від корпоративних прес-релізів. Хоча чи усвідомлюють на тому майданчику, що означають такі ціннісні речі?»

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.