Українців закликали на зиму виїхати за кордон, якщо є можливість

Масовими обстрілами енергетичних об’єктів та інфраструктури ворог намагається повністю «погасити» країну. Наразі ворогу це не вдається, але передбачити найближче майбутнє доволі важко.

Голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі телемарафону заявив, що ракетна атака Росії по Україні 15 листопада завдала від $0,5 млрд до $1 млрд прямих збитків українській економіці. Крім того, є ще непрямі збитки – підприємства не можуть працювати через вимкнення електропостачання.

15 листопада війська РФ випустили по українській території близько сотні ракет. Ракетні удари по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури України призвели до виведення з ладу майже половини енергетичної системи держави.

«На жаль, росія продовжує ракетні удари по цивільній і критичній інфраструктурі України, воюючи проти цивільного населення та позбавляючи його під час зими світла, водопостачання, тепла та зв’язку», – повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Наслідками ворожих обстрілів стало відключення від енергопостачання мільйонів українців. Саме тому українців закликали розглянути можливість виїзду з країни – це допоможе заощадити електроенергію.

За словами генерального директора ДТЕК Максима Тимченка, з кожним російським ударом енергосистема України стає менш надійною. Водночас зменшення її споживання є ключем для її збереження.

«Це не надзвичайна ситуація, коли потрібно негайно евакуюватися. Але нам потрібно організувати все так, щоб споживання було максимально ефективним. Якщо ви споживатимете менше, то госпіталі з пораненими солдатами гарантовано отримуватимуть електрику», – зауважив голова ДПЕК у коментарі ВВС.

Тимченко пояснив, що допомога енергосистемі України є також внеском у перемогу.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.