У Росії прийняли постанову щодо «гоніння на російську мову в Україні»

Держдума Росії вимагає від народних депутатів України зупинити «порочну практику» впровадження української мови в Україні.

Про це йдеться на сайті Держдуми, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У повідомленні міститься посилання на постанову, яка була прийнята на засіданні сьогодні, 20 січня.

У вказаній постанові Держдума РФ засудила політику України щодо використання української мови. Йдеться про те, що з 16 січня вся сфера послуг в Україні зобов’язана комунікувати з клієнтами державною мовою, проте може використовувати будь-яку іншу мову, включно з російською, якщо надійшло окреме прохання споживача.

«Державна Дума вважає неприпустимими заборони і гоніння на російську та інші мови, які здійснюються в Україні під приводом захисту державної української мови», – йдеться в повідомленні.

Крім того, вказується, що російська влада вимагає від української влади зупинити «цю порочну практику».

Більш того, парламентарії РФ вважають, що норма українського законодавства, яка вступила в силу, ще й суперечить Конституції України, яка гарантує «вільний розвиток, використання і захист російської мови».

Читайте також: Росія готує заяву в ПАРЄ через українську мову в Україні

Крім того, зазначається, що Російська Федерація чекає також від Організації Об’єднаних Націй, Організації з безпеки і співпраці в Європі, Ради Європи, Парламентської асамблеї Ради Європи, парламентів країн світу засудження того, що в Україні, згідно з законом, сфера обслуговування має функціонувати на державній мові, якщо не надійшло окрема прохання споживача про інше.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.